Durf jij kwetsbaar te zijn? Durf jij je zelf te laten zien zoals je écht bent?
Toen ik begin dit jaar mijn bedrijfsnaam koos wist ik dat die eerlijkheid en kwetsbaarheid er in terug moest komen. Want ja, ik ben hartstikke kwetsbaar nu ik mezelf laat zien zoals ik écht ben en wil zijn… maar wauw, wat voelt het ook ontzettend lekker om me niet meer anders voor te hoeven doen dan ik ben! Niet meer denken indruk te moeten of kunnen maken door zakelijker, harder, kritischer of juist vriendelijker te zijn dan bij me past. Natuurlijk kan ik ook extra hard geraakt worden als ik vanuit mijn pure zijn een snauw krijg. Gelukkig heeft zo dicht bij mezelf staan ook het grote voordeel dat ik mezelf, mijn intenties en bedoelingen heel goed ken. En dat ik heel goed weet wat mijn aandeel in die snauw van een ander is. En vaak, heel vaak, reageert diegene met de snauw vanuit zijn stekels…. en niet vanuit die mooie kern. En ik hoop dat steeds meer mensen gaan ontdekken dat het veel fijner leven is vanuit je kern, dit levert je veel meer energie op. Want reageren, strijden, vechten vanuit je stekels kost ontzettend veel energie. Jezelf steeds willen verdedigen en verantwoorden, daar word je zó moe van! En ik kan het weten, want ik heb het ontzettend lang en veel gedaan… Ik houd ontzettend van wilde kastanjes! Ik schreef al eerder een blog over mijn oma en de mooie gelijkenis die ik zie tussen kastanjes en mensen, hoe krachtig en waardevol het is om onderscheid te maken tussen gedrag en reactie vanuit je stekelige schild of vanuit je mooie kern! En wat een mooie, eerlijke spiegel kunnen onze kinderen ons voorhouden? Hoe vaak gebeurt het niet dat irritatie op irritatie volgt? En dat als jij je op tijd realiseert dat je vanuit je schild, je stekels, reageert, je de situatie heel gauw kunt ombuigen? Dat zodra jij weer eerlijk en liefdevol vanuit je (ja ook: verdrietige of boze) kern reageert, je kinderen ook omslaan? Je weer écht contact kunt maken? En het allermooiste? Vanuit je kern kun je groeien!

En wil jij ook dichter bij jezelf komen? Liefdevoller reageren? Vraag mijn gratis e-book aan en lees in 14 tips hoe je (nog) beter voor jezelf kunt zorgen en zo weer een stukje dichter bij jezelf komt.

#liefdevol #puur #eerlijk #opvoeden #kinderen #stekels #schild #kern #kastanje #wildekastanje #metafoor #groei #empowerment

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *