Je werkt keihard. Je staat altijd ‘aan’.

Continue ben je bezig om het anderen naar de zin te maken en ervoor te zorgen dat de ander het goed heeft. Dat alles goed geregeld is, dat dingen lopen zoals jij vindt dat ze moeten lopen.

Het lukt je niet om je hoofd uit te zetten, alsmaar ben je bezig met lijstjes (wat moet er deze week allemaal gebeuren?) en resultaten (als ik dit doe, gebeurt dat dan wel? En hoe kan ik ervoor zorgen dat het wél gebeurt?). Thuis regel je alles. Het is fijn dat je man ook wat doet, maar het liefst doe je het zelf (of hij moet het écht preciés op jóuw manier doen).

Jij zelf en je relatie met je man bungelen ergens onderaan je prioriteitenlijstje. Eerst alles wat moet, als er tijd over is dan komen jullie aan de beurt (tijd die er nooit is, en als die er al is, dan heb je er geen energie voor).

Want dit leven kost je zóveel energie…. Dit perfectionisme, dit continue streven naar ‘goed doen’, dit harde werken, dit denken, piekeren en plannen: het kost je zóveel meer energie dan dat het je oplevert.

Je vraagt je geregeld af ‘of dit het nou is’. Is dit hoe je hoopte dat je leven als werkende moeder eruit zou zien?

Wat zou je graag willen uitrusten. Het oké vinden dat je ook even ‘uit’ staat.

Dat je even bij mag komen van alles wat je de hele dag voor elkaar loopt te boksen. Dat je dan niet juist op die rustmomenten weer in je hoofd schiet en 23 punten voor bij op je To-do-lijstje bedenkt.

Wat zou je graag dat hoofd beter onder controle hebben, je gedachten beter laten samenwerken met je gevoel en intuïtie. Want er moet toch een betere manier zijn om dit leven te leven?

Het draait toch niet alleen om keihard werken en achter de feiten aanhollen?

Nee, lieve mama. Daar heb je helemaal gelijk in!

Jij mag het anders gaan doen. Je mag jezélf een fijn leven gaan gunnen. Een fijn leven waarin je streeft naar innerlijke rust, uitdaging en balans.

Een leven waarin je jezelf bent. Jezelf als vrouw, vrouw van en mama.

En jíj hebt daar invloed op. Veel meer dan je denkt.

Maar hoe dan? Eén van de manieren is om je vrouwelijke en mannelijke energie in balans te brengen. Ik neem je graag mee in de 7 stappen om meer balans te creëren door de Vrouw in JOU te gaan empoweren.

Want we hebben allemaal (zowel mannen als vrouwen) mannelijke en vrouwelijke kanten.

En de meesten van ons slaan door in de mannelijke kanten. Omdat die nou eenmaal meer gewaardeerd worden in de maatschappij en in het (bedrijfs)leven. En zelfs in de zorg, waar de vrouwelijke kanten zó nodig en noodzakelijk zijn, worden de uiteindelijke beslissingen vaak gemaakt vanuit mannelijke energie. En word je beoordeeld op resultaten en cijfers.

Er is niks mis met mannelijke (actieve, daadkrachtige, resultaatgerichte, verstandelijke) energie, daar kun je mooie dingen mee bereiken. Zolang deze mannelijke energie maar in een goede verhouding staat tot de vrouwelijke (zachte, bezinnende, gevoelsmatige, flexibele, intuïtieve) energie.

 

7 stappen om jouw vrouwelijke energie meer aan te spreken:

1 //    Erken het YinYang – principe. Realiseer je dat alles twee kanten heeft en dat je voor balans deze beide kanten aandacht moet geven. Dus zowel je verstand als je gevoel, je kwaliteiten en valkuilen, actie en rust, daadkracht en bezinning, mannelijk en vrouwelijk.

2 //    Geef jezelf toestemming om uit te rusten. Om even niks te moeten, maar alles te mogen. Juist in dat liefdevolle ‘niksen’ kan de vrouwelijke energie ruimte krijgen.

3 //   Breng elke dag tijd alleen door. Helemaal alleen. Het maakt niet uit hoelang of wanneer, als je maar momenten creëert dat je ‘met jezelf bent’.Ga wandelen, badderen, mediteren, schrijven: wat er maar bij jou past. En doe het alleen! Geef je zelf de kans om naar binnen te keren.

4 //  Onderzoek eens waarom je je vrouwelijke kanten (nog) niet volledig omarmt. Wat zijn de (beperkende) gedachten die jij hebt over ‘vertrouwen op je gevoel, je intuïtie en je hart volgen, aanvoelen wat er speelt, vanuit rust leven, aandacht hebben voor ‘de onderstroom’?

5 // Maak ruimte voor je gevoel en intuïtie door te schrijven zonder doel. Door gewoon te beginnen met schrijven. Zet die pen op papier en laat komen wat er komt. Schrijf!

6 // Waardeer de vrouwelijke kanten in jou. Waardeer je (hoog)gevoeligheid, de boodschappen vanuit je intuïtie, wees er blij mee, keur het niet af, zie het niet langer als last, maar neem je voor om het als kracht in te gaan zetten.

7 // Wees lief voor jezelf. Zorg goed voor jezelf. En geef het tijd.

 

Ga houden van die vrouwelijke kanten en talenten in JOU.

Je snakt er naar om ze meer aandacht te geven (anders zou je dit niet lezen).

Dus als je durft: omarm haar en laat haar zien!

‘Gewoon’ door je daadkrachtig voor te nemen liever, zachter, meer flexibel en rustiger te zijn. Voor jezelf, naar anderen.

En voor zo’n stoere actie (het durven, naar buiten treden, het doen) heb je je mannelijke energie weer nodig: mooi, he, hoe dat samenwerkt?

Je hoofd weet vast een mooi plannetje te maken hoe je dit aan kunt pakken!

Liefs,  Anne

 

Ps: In ‘Me, Myself & Mama to the MAX’, het interactieve coachingsprogramma wat ik speciaal voor bewuste, ambitieuze moeders heb ontwikkeld, leer je onder andere álles over het in balans brengen en empoweren van je rollen als Vrouw, Vrouw van en Mama.

16 september gaan we van start! Wil je ontdekken of dit iets voor jou is? Stuur me een mailtje via info@puur-anne.nl en ik neem contact met je op!

Wil je vast meer lezen over het programma, de inhoud en werkwijze? Kijk dan eens op: www.empowerjou.nl/mmmmax 

 

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *