~ Waarschuwing ~ het is niet alleen lekker rooskleurig wat ik je hieronder ga vertellen ~ lees alleen door als jij liefdevol geconfronteerd wil worden 😉 ~

“Als de kinderen maar gelukkig zijn. Als het thuis maar lekker loopt. Als we maar genoeg geld hebben om het leven te leven wat we willen. Als mijn baas / klant maar tevreden is. Als ik er maar goed uit zie. Als ze me maar aardig vinden. Als ik maar goed voor iedereen om me heen zorg en zíj blij zijn. Dán ben ik gelukkig!”

Is dat zo? Vergeet je niet iets?
Waar ben jíj in dit geheel?

Ik zie het zó vaak. Mama’s die het zó goed willen doen voor iedereen die ze lief (en zelfs ook minder lief) hebben, maar zichzelf daarbij vergeten. Zoals iemand het zo treffend tegen me zei: “Ik ben de sluitpost. Als er iets – tijd, geld, energie – óver is, dan pas ben ik aan de beurt”.

En raad eens hoevaak er tijd óver is in een gezin met jonge kinderen en werkende ouders? Precies.

Waarom is het nou zo belangrijk om bij jezelf te beginnen? Om allereerst je zelf lief te hebben en heel oké te vinden?

Allereerst is álles wat jij ziet, doet, denkt en ervaart gekleurd door hoe jij over jezelf en de wereld om je heen denkt. Dus je leven wordt gewoon écht fijner als jij een goed gevoel over jezelf hebt. Over de keuzes die je maakt, de dingen die je doet.

En je geeft niet alleen (bij lange na niet!) een boodschap en voorbeeld bij wat je zegt, maar bovenal door wat je uitstraalt en met welke energie en vibe je iets doet en zegt. Dát is wat mensen (onbewust) oppikken. Je man, je kinderen, je collega’s.

Realiseer jij je dat de energie die je uitstraalt meer doet dan je woorden of je gedrag alleen? Als jij zegt en doet alsof het goed met je gaat en alles aan kunt, alles wel zélf kunt… maar je voelt je van binnen, achter je masker, ongelukkig en alleen… dan is dát wat mensen (onbewust) oppikken. Ze voelen dat er iets niet klopt. En ze nemen dit mee in hun gedrag naar jou. Vaak onbewust. En vaak ongunstig. Voor jou én voor hen.

Dus als jij niet lekker in je vel zit en je probeert dat met vrolijk, stoer of enthousiast gedrag te verbergen, dan klopt dat wat je doet en zegt niet met wat je uitstraalt.

En heeft jouw goedbedoelde gedrag vaak niet het gewenste effect. Jij hoopte dat anderen gelukkig maken jóu gelukkig zou maken. Maar de kans is groot dat je juist niet voldoende gezien, gehoord en gewaardeerd voelt…. (onder andere omdat je jezelf niet ziet, hoort en waardeert, hoe kunnen anderen dat dan doen? Als jij ze niet laat zien hoe?).

En… ja, dit doet een beetje pijn om te lezen… ga er even voor zitten… Komt ie: Mensen voélen dat jij geen zuivere, oprechte intentie hebt. Niet bewust, wel onbewust.

Jij probeert hén gelukkig te maken om zelf gezien, gehoord en gewaardeerd te worden. En dat is niet zuiver. Je doet ‘zogenaamd’  (en vást goedbedoeld!) iets voor de ander, maar verwacht er wél iets voor terug wat je niet eerlijk communiceert. En dan valt het tegen als ze het niet genoeg waarderen… en voel jij je nog minder fijn. Yep, neerwaartse spiraal.

Je kunt (volwassen) anderen ook uberhaupt niet gelukkig maken. Je kunt er voor hen zijn, je kunt ze helpen, je kunt ze troosten. Maar je kunt ze niet gelukkig máken. Dat is hún verantwoordelijkheid.
En je kinderen? Die willen NIKS LIEVER dan een gelukkige mama. Een mama met zuivere intenties, zonder dubbele agenda, op welk gebied dan ook. Dát is de basis waar zij hun leven op bouwen, hun mechanismen op afstemmen en wat ze dagelijks als voorbeeld zien. En vooral: voelen. Kinderen voelen ontzettend veel!

Wat kun je dan wél doen?

Je kunt zorgen dat jij zó lekker in je vel zit, dat de anderen om je heen díe vibe van jou oppikken, gaan mee bewegen in jouw positieve energie en jullie elkaar zo versterken: win/win.

Wat is daar voor nodig? Hoe zorg jíj dat jíj lekker in je vel zit?

 Door jezelf heel goed te leren kennen. Door antwoord te kunnen geven op: wat doet me goed (wat geeft me positieve energie) en waar loop ik juist op leeg (negatieve energie)? Op deze manier krijg je bewust invloed op jouw “batterij” en weet je wat jij moet doen om je lekker te blijven voelen.
 Door talentgericht te gaan leven. Als jij zo veel mogelijk doet waar je van nature goed in bent, plezier in hebt en mee van betekenis bent voor anderen, dan geeft dat zoveel voldoening! Dan heb je geen externe waardering nodig, dan wéét jij gewoon dat je het goede doet.
 Door tijd voor jezelf te nemen. Door regelmatig stil te staan bij hoe het met jóu gaat. Door bij te sturen zodra de balans scheef trekt. Of als je merkt dat je intenties niet meer helemaal zuiver zijn.

En dat is précies wat er in de eerste module van ‘Me, Myself & Mama to the MAX’ behandeld wordt. Het gaat er om dat jíj gelukkig bent met jóuw leven, met jóuw keuzes. En dat kun je alleen weten als je écht weet wat er bij jou past.

De eerste cirkel van je Me, Myself & Mama – fundering wordt dus gelegd door jezelf heel goed te leren kennen en jezelf óók op 1 te zetten. Door je goud te ont-dekken, meer energie op te bouwen en meer ruimte voor jezelf te maken. Zodat jij heel bewust en heel zuiver jouw keuzes kunt maken.

Voel die goede vibe!

Wil je meer lezen? Kijk dan eens hier: www.empowerjou.nl/mmmmax

Liefs, Anne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *