Vraag HIER jouw gratis exemplaar aan

 

Waarom je als moeder vooral géén 100 ballen in de lucht moet willen houden.

“Hoe gaat het?”
“Goed! Druk, druk, druk!”

Rennen, vliegen, troosten, plannen, werken, poetsen en weer doorgaan… Het levenslied van de werkende moeder.

Ik zie het overal om me heen: moeders rennen, vliegen, troosten, plannen, werken, poetsen en gaaaaaaan maar door. Ze lopen zichzelf totaal voorbij. Altijd maar aan het zorgen voor een ander. To do lijstjes aan het afwerken. Piekeren over verwachtingen en oordelen van anderen.

Je vliegt van werk naar school, van het consultatiebureau naar de tandarts, van de ene sportclub naar een andere werkgroep.
Van vergadering naar meeting. Je regelt de ene oppas na de andere.

Je zorgt dat het thuis op orde is: de koelkast gevuld, de bedden verschoond, de billen gepoetst. Jij en je partner werken zo goed en zo kwaad als het kan samen.

Je denkt dat je goed bezig bent omdat je altijd zo druk bent en zo goed voor anderen probeert te zorgen. Maar je loopt jezelf voorbij. Je houdt amper rekening met je eigen wensen en verlangens. En dat gaat je vroeg of laat je kop kosten. Een burn-out ligt op de loer.
Of misschien wel erger…

De 3 grootste nadelen van jezelf opzij zetten en maar door blijven rennen:

1) Je bent niet blij met jezelf. 
Als jij niet voldoende aandacht en liefde aan jezelf schenkt, je talenten niet onderzoekt en inzet, dan is het lastig om echt van jezelf te houden. Je rent maar door, maar je weet niet goed welke kant je (carrière) op gaat. En wat je nou eigenlijk écht te bieden hebt. Waar doe je het allemaal voor? Je wordt onzeker en je zelfbeeld verslechtert….

2) Je relatie lijdt eronder. 
Door alle drukte en stress is die leuke vrouw waar je partner verliefd op werd naar de achtergrond geschoven. Jullie hebben amper nog tijd voor elkaar en als jullie samen zijn gaat het over de kinderen, het huishouden of de financiën. Jullie vergeten dat jullie ook nog man en vrouw zijn, naast papa en mama. Jullie groeien uit elkaar….

3) Je bent er niet écht voor je kinderen.
Als je continue gehaast en onrustig bent, dan is het lastig om je af te stemmen op je kinderen, op hoe zij in hun vel zitten, zich voelen en hoe ze omgaan met wat er dagelijks gebeurt. Je bent misschien wel fysiek aanwezig, maar niet bewust en mentaal: je hoofd is vaak ergens anders. Je ziet en hoort je kinderen niet écht….

Burn-out, echtscheiding, kinderen waar je weinig grip op hebt… Dat is toch het allerlaatste wat je zou willen?

“Maar wat moet ik doen om dat te voorkomen? Wat kan ik wél doen….” zul je denken….

Zou je niet veel liever je volle aandacht richten op dat wat écht belangrijk is? Je focussen op de fundering van jouw leven? Namelijk op jezélf. Op jezelf als vrouw, ‘vrouw van’ en mama?

Wat zou het voor jou betekenen als je alleen nog maar keuzes zou durven maken die écht bij JOU passen?

Als je precies zou weten waar je dolgelukkig van wordt.

Als je zou weten hoe je jezelf kunt aanmoedigen om écht dat te gaan doen wat jij vanuit je hart het allerallerliefste wilt doen.

Als je alleen nog maar ‘JA’ zou zeggen tegen de dingen waarvan jij werkelijk voelt dat je er verschil mee kunt maken. Voor jezelf, een ander of de wereld.

Als je ‘NEE’ zou zeggen tegen je grote energievreters.

Als je (nog) veel meer op je gevoel zou vertrouwen en er ook daadwerkelijk actie op zou durven uitzetten?

Als je je hoofd en je gedachten zou kunnen inzetten om je te helpen? (in plaats van je te saboteren)

Als je liefdevol al die beren op je weg aankijkt en weet hoe je ze vriendelijk verzoekt om opzij te stappen?

Hoe zou het zijn als jij je niet langer klein houdt? Maar JOUW leven gaat leven?

In plaats van het hooghouden van al die ballen en van hot naar her te rennen, ben ik er van overtuigd dat jouw leven zóveel fijner wordt als jij je aandacht optimaal verdeelt tussen jouw drie belangrijkste rollen.

Als jij gaat kiezen voor JOU.
1) voor jou als vrouw 
2) voor jou als ‘vrouw van’
3) voor jou als mama
Voor jou als ‘Me, Myself & Mama’.

Als jij jezelf op deze drie gebieden voldoende de ruimte geeft om te zijn wie je bent, te doen wat écht bij jou past, dan stroomt het, dan voelt het dat je lekker bezig bent, dat je je leven écht leeft: jóuw leven!

Me
Talentgericht leven als vrouw. Je helemaal happy voelen bij hoe jij in het leven staat als vrouw. In je werk en in de maatschappij. Jij houdt van JOU en van wat je doet. Je houdt je niet langer onnodig klein: jij maakt verschil!

Myself
Talentgericht leven als ‘vrouw van’. Je voelt je gezien in je relatie. Je voelt je vrij om ook joúw dromen uit te spreken. Jullie gunnen elkaar het allerbeste, benutten elkaars kwaliteiten en willen niks liever dan de ander gelukkig zien.

Mama
Talentgericht leven als mama. Jij bent er volop voor je kinderen. Je geniet van de raakvlakken en verschillen in jullie gezin. Je biedt je kinderen álle liefde, warmte, aandacht én duidelijkheid die ze nodig hebben. Jij voedt jullie kinderen op zoals dat goed voelt voor JOU.

Me, Myself & Mama

Jij hebt volop aandacht voor je rol als vrouw, ‘vrouw van’ en mama.

Jij luistert naar je hart, voelt met je buik en plant met je hoofd.

Jij kent je unieke talenten en baseert jouw keuzes op wat goed is voor JOU, je relatie én je gezin.

Wil jij weten hoe je als mama talentgericht kunt leven vanuit je hart, hoofd, en buik? 
Download dan het E-book “Me, Myself & Mama to the MAX”.

Liefs, Anne