Waarom zou je talentgericht leven?

Elke ochtend heb je moeite om op te staan. Het is niet dat je niet genoeg slaapt krijgt, maar je hebt gewoon geen energie. Geen puf om aan de dag te beginnen.

Je voelt je schuldig ten opzichte van de kinderen, maar het lukt je niet om die opgewekte moeder te zijn die je zou willen zijn. Je partner mijdt jou zoveel mogelijk in de ochtend en dat vind je wel best. Ruzie maken en kibbelen kost ook zoveel energie. Energie die je al niet hebt.

Je sleept je door de dag, doet zo goed mogelijk wat er van je verwacht wordt. Je hebt je gedachten er niet goed bij, steeds dwaal je af in piekergedachten en zorgen. En je bent kapot aan het einde van de dag!

Herken je dit? En heb je een lichamelijke / medische oorzaak uit laten sluiten? Dan is de kans groot dat je niet talentgericht leeft.

Dat je gewoon géén energie opdoet van de dingen die je doet. Van het leven dat je nu leeft. Dat je dus de verkeerde dingen doet!

Want hoe zou het zijn om bij het wakker worden te weten dat je straks aan je werk mag gaan beginnen waar je écht verschil maakt door jouw unieke combinatie van talenten? Dat ze om je staan te springen en dat jíj voelt dat je precies de juiste dingen doet? Zonder moeite, maar mét uitdaging aan het werk bent?
En dat je ook zulk vrijwilligerswerk doet? En op die manier helpt op school?
Dat je je opvoeding en huishouding zo afstemt met je partner dat jullie beiden jullie talenten inzetten?
En elkaar daardoor stukken leuker en aantrekkelijker vinden!

Zou je dan niet heel anders aan je dag beginnen? Trots en vol frisse moed? En heel anders je dag afsluiten: best moe, maar heerlijk voldaan?

Hoe zou dat voorbeeld voor je kinderen zijn?
En wat zou het doen voor je opvoeding als jij weet hoe fijn het is om volgens die talenten te leven?
Juist, je moedigt het ook aan bij je kinderen! Je ziet de sparkle in hun ogen. En dat geeft nóg meer energie!

Talentgericht leven begint bij het jezelf toestaan het te mogen.
Ja, jij mág die leuke, betekenisvolle dingen doen waar je stiekem heel goed in bent! En daar hoef je echt niet meteen je hele carrière voor om te gooien. Je kunt óveral kleine dingen anders gaan doen. Dingen gaan doen die energie géven in plaats van vreten. Alternatieven en oplossingen zoeken voor de energievreters of ze gewoonweg schrappen!

En zorg dus vooral dat je je talenten kent. Dat je heel goed weet waar je van nature goed in bent. En ga die op zoveel mogelijk plekken inzetten en met elkaar combineren. Want daar zitten jouw energiegevers!

Als jij doet wat écht bij JOU past, op de manier die bij jou past, dan heb je zin om aan een nieuwe dag te beginnen. Elke dag weer ?

En je maakt de dagen van vele anderen stukken fijner. Win/win!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *