De grootste twijfelreden van mensen die aan mijn workshops meededen (of dus niet meededen)! En ik hoorde het mezelf een aantal jaren geleden ook regelmatig zeggen.
Ik had een beeld van ‘creatief zijn’ wat bestond uit het maken van de prachtigste en meest woeste schilderijen die uit het diepst van je ziel kwamen. Ik had geen idee hoe ik bij ‘dat diepste van mijn ziel’ moest komen, die schilderijen ontstonden niet en ik maakte ook geen buitengewoon leuke snuisterijen met een naaimachine. Dus, nee, ik vond mezelf gewoon niet creatief.
?
Maar wat is “creatief” zijn eigenlijk? Creativiteit gaat over nieuwe ideeen, je fantasie en verbeeldingskracht gebruiken, vindingrijk zijn, creëren en scheppen. Het is dus veel breder dan ‘kunstwerken maken’!
?
Aan het einde van mijn tweede zwangerschapsverlof kwam er op het werk een cursus voorbij die ik voor GEEN GOUD had willen missen! Ik mocht “leren visualiseren” met #bikablo Wat een feest!
Wat ben ik blij dat ik daar twee verlofdagen aan heb besteed! Vanaf het moment dat ik doorhad hoe simpel de basistechniek was en hoeveel je er vervolgens zelf mee kon -als je maar durfde en niet uit was op het perfecte kunstwerk – ben ik niet meer gestopt met tekenen!
?
Tekenen is voor mij een hele waardevolle ondersteunende techniek. Ik heb het geintegreerd op alle levensgebieden en ik zet het in mijn werk in om andere mensen ook de kracht van beeld te laten ervaren. Onze hersenen zijn dol op plaatjes en beelden, dáár kunnen ze meteen wat mee! Voeg er wat oprechte emotie (verlangen) aan toe en je hebt hét perfecte recept om je stip op de horizon te zetten en je vervolgens zonder moeite te focussen op jouw ware verlangens.
?
Ik realiseer me dat sinds ik “de normen” heb durven loslaten, sinds ik buiten de hokjes en gebaande paden durfde te kijken, ik mijn creativiteit een enorme boost heb gegeven! Ik ben enorm creatief en vindingrijk geworden in het combineren van mijn krachten en kwaliteiten. Creatief zijn is geen talent wat je wel of niet hebt. Het is een manier van leven die je moet dúrven ontwikkelen! Durf jij?

#creatief #creativiteit #vindingrijk #lef #durven #combineren #volgjehart


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *