⭐ Me, Myself & Mama ⭐ Waaróm eigenlijk? ⭐ 10 redenen ⭐

Me, Myself & Mama is een dikke vette knipoog naar “Me, Myself & I”. Want zo egocentrisch waren de meesten van ons natuurlijk al niet voordat we moeder werden ?

Maar O wat is het belangrijk om dat wél een beetje te worden als je eenmaal moeder bent.

Ik ga je dadelijk 10 redenen geven waaróm het zo belangrijk is om jezelf – ook – op 1 te zetten als je moeder bent! Waarom je gewoon bij je kids op dat erepodium moet gaan staan. Jezelf nét zo belangrijk moet vinden.

Maar eerst wil ik je graag nog wat vertellen over hoe ik het ‘moeder worden’ heb ervaren. Want hoe heerlijk en fijn het ook is om Mama te worden, ik vond het tegelijkertijd ook overweldigend en ozo vermoeiend!

 
En toen ik dat jaren terug voorzichtig toegaf bij vriendinnen en collega’s kreeg ik reacties als:

“Nou, ik ben blij dat jij het zegt, Anne! Ik voel dat ook, maar durf dat nooit te zeggen. Ik voel me een slechte moeder als ik dat zeg. Maar jeeetje, wat is het soms slopend!”

En dan hadden we de fijnste gesprekken over mama zijn in de puurste vorm: van de hartverwarmende glimlachjes tot 6x per dag ondergekotst worden, tot zelf wel kunnen janken als je kind midden in de nacht voor de 5e x wakker wordt. En dat je er van baalt dat je niet goed weet wat je met je carrière aanmoet. Dat je je schuldig voelt als je teveel werkt, maar dat minder werken juist leidt tot meer stress! Want vaak moet je nog naar precies dezelfde vergaderingen en bijscholingen bijv, waardoor er in verhouding veel minder tijd over blijft om je ‘echte werk’ te doen, etc.

Het moeder worden verandert je ook. Ook al riep ik lang dat dat echt wel meeviel en dat ik echt niet opeens een ander mens was geworden wat alléén nog maar om haar kroost gaf. En toch… doet het zoveel met je! Alleen al omdat je in aanraking komt met emoties en zorgen die je nooit eerder – zo intens – hebt ervaren. Je gaat écht anders naar het leven kijken.

En je relatie verandert ook! Je kind staat op 1. Altijd. En je wilt het liefst álles zelf doen als (kersverse) mama. Gewoon omdat jij het het beste kunt. Maar O wat word je er ook moe van. Om alles zélf te doen. Investeren in je relatie is het láátste waar je aan denkt als je je met wallen tot op je knieën door de dag hebt gesleept.

Maar O wat is het belangrijk om elkaar óók als man en vrouw te blijven zien, niet alleen als papa en mama.

Dus. Terug naar Me, Myself & Mama en waarom je een beetje egocentrisch moet worden.

Ik geef je hieronder 10 redenen waarom je óók aan jezelf moet blijven denken, aan jezelf als vrouw! En jij jezelf net zo goed op 1 moet zetten, gewoon naast je kinderen en partner op dat erepodium moet gaan staan. Jullie mogen als gezin en als individuen állemaal op 1.

Waarom?

1) Als jij goed voor jezelf zorgt, zowel lichamelijk, als psychisch en emotioneel, dan heb je ruimte in je hoofd en luister je goed naar je lichaam en geest. Van daaruit kun je pas écht goed voor anderen zorgen. En geef je dát als goed voorbeeld.

2) Als jij ruimte geeft aan (àl) je eigen emoties, dan neem je jezelf écht serieus. En dan geef je je kinderen dát als goed voorbeeld.

3) Als jij doet wat je graag doet, je talenten zoveel mogelijk inzet op zoveel mogelijk plekken, dan ontwikkel en stimuleer je jezelf en anderen om je heen continue en geef je dát als goed voorbeeld door.

4) Als jij goed voor jezelf opkomt en je eigen grenzen aangeeft, dan sta je stevig in je schoenen en geef je dát als goed voorbeeld.

5) Als jij lekker in je vel zit en dichtbij jezelf staat, dan denk, praat en handel je veel meer vanuit liefde en vertrouwen (dan vanuit angst en controle als je minder zeker van jezelf en je keuzes bent) en dan geef je dát als goed voorbeeld.

6) Als jij liefdevol investeert in de relatie met je partner, als je hem of haar het beste leven gunt, sámen met jou en je gezin, dan creëer je een fijne sfeer in huis. En dan geef je dát als goed voorbeeld.

7) Als jij zorgt voor een goede balans en goed opgeladen (reserve)batterijen, dan vergroot je je veerkracht, kun je beter omgaan met veranderingen, stress en tegenslag. En geef jij dát als goed voorbeeld.

8) Als jij goed om kunt gaan met veranderingen, stress en tegenslag, dan ervaar je meer rust, aandacht en zelfvertrouwen. En geef je dát als goed voorbeeld.

9) Als jij vanuit rust, aandacht en zelfvertrouwen in contact staat met anderen, dan vergroot je je mogelijkheid om anderen écht te zien en te horen! En dan geef je dát als goed voorbeeld.

10) En als jij anderen écht kunt zien en horen – zonder oordeel de ander kunt zien zoals hij of zij écht is -, dan ben je zo waardevol en van betekenis voor anderen en maak je spontaan de wereld een stuk mooier!

Hoe fijn is het om zo je leven te leven, wetende dat het dubbel telt omdat je ook dát voorbeeld aan je kinderen geeft?

En daarom “Me, Myself & Mama” dus!

Liefs, Anne

Word lid van Me, Myself & Mama – Community voor meer tips en inspiratie!

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *