Hoi, ik ben Anne Abrams!

Vrouw, moeder, vrouw van, gedragswetenschapper, orthopedagoog, visual storyteller, (online) coach en vooral MENS, net als jij.

Ik ben moeder van twee jongens (7 en 3), gelukkig getrouwd en ik heb mijn eigen bedrijf.

Met ‘Puur Anne’ bied ik 1 op 1 sessies aan waarin ik vrouwen, met name jonge moeders, aan een “Empower JOU – plan” help. Een plan gemaakt vanuit hoofd, hart én buik, een plan waarmee je écht vooruit kunt. Omdat het vanuit je diepste wensen en verlangens (hart) is ontstaan, gericht is op het vergroten van positieve emoties (buik) en omdat we er vervolgens heel concreet stappen aan koppelen (hoofd) om er mee aan de slag te gaan. Mijn creativiteit, helikopterview én oog voor detail zet ik in om dit plan op papier te zetten, letterlijk uit te tekenen.

Deze combinatie van kwaliteiten heb ik ook ingezet om mijn interactieve, online coachingsprogramma te ontwikkelen. Een programma speciaal afgestemd op mama’s: “Me, Myself & Mama – Kickstart”.

Mijn overkoepelende methode en tevens motto is: Empower JOU – maak ruimte voor dat wat écht bij JOU past!

Mijn unieke methode ‘Empower JOU’ is theoretisch gebaseerd op de inzichten uit de positieve psychologie. Deze wetenschappelijke studie naar optimaal welbevinden en geluk gaat uit van de krachten en talenten van ieder individu, bouwt vooral voort op wat er al goed gaat, is preventief van aard en legt de nadruk op het vergroten van veerkracht. Want met tegenslag krijgen we allemaal te maken, hoe je er mee omgaat is wat telt! Deze inzichten uit de positieve psychologie combineer ik met intuïtief werken, de universele wetten van aantrekking, holding space en visualiseren (tekenen). Een optimale combinatie van ‘hoofd, hart & buik – werken’!

Deze unieke eigen methode heb ik door de jaren heen ‘verzameld’, ik ben blijven combineren en onderzoeken tot ik dé beste combinatie van míjn kwaliteiten en talenten te pakken had.  Ik durfde mijn creativiteit in te zetten, aan te boren en aan te moedigen door buiten de kaders te gaan werken en mijn eigen ideale combinatie vorm te gaan geven. Een combinatie die zó bij mij past dat het me energie oplevert als ik “werk”! Ik ervaar flow, het stroomt, het voelt absoluut niet als werk.

En geloof me, ik weet maar al te goed hoe ‘werk’ ook kan voelen! Vanaf mijn 9e hielp ik al volop mee op de boerderij van mijn vader. Ik paste in mijn eentje op bij een gezin met 6 kinderen en ik werkte jarenlang in een hondenpension. Dit was overigens werk waar ik van genoot! Ik werkte hard, maar had plezier en voelde dat ik nuttig bezig was.

Waar ging het dan later mis? Want dat plezier is niet altijd gebleven…

Op mijn 18e, net na het behalen van mijn VWO-diploma, besloot ik te gaan backpacken in Australië. Ik ontmoette daar mijn huidige man, toen nog Israëlisch. Inmiddels zijn we ruim 18 jaar, heel wat reizen, twee heerlijke kinderen en een Nederlandse nationaliteit verder.

Terug naar Australië, waar we seizoensarbeid deden. We plukten allerlei soorten fruit en bloemen en pakten bananen in: maar net waar vraag naar was. Lichamelijk zwaar en vooral ook saai werk, maar de (backpackers)vrijheid die er tegenover stond was onbetaalbaar! Uiteindelijk, na ruim een jaar samen rondtrekken, besloten we verder te gaan, het ‘echte’ leven weer op te pakken. We reisden via Azië terug naar Nederland omdat ik mijn ouders had beloofd wel écht te gaan studeren na het backpacken.

De eerste jaren in Nederland waren zwaar. Emotioneel zwaar. Ik kon niet meteen beginnen met studeren, zoals ik had gehoopt. Het ontmoedigingsbeleid waar we mee te maken kregen was heftig. Van totale vrijheid tijdens het backpacken, naar vrijwel geen zelfregie meer.  Door de verblijfsvergunningsprocedure had ik een financiële verantwoordelijkheid voor mijn man, wat betekende dat ik meteen fulltime aan het werk moest. Aan het werk zonder diploma… ik heb ruim een jaar in een drogisterij gewerkt. Ik had geweldige collega’s, maar ik kon zo weinig van mezelf kwijt in mijn werk. Ik snakte naar verdieping en begon op mijn 21e vol goede moed – éindelijk! – aan mijn studie Pedagogische Wetenschappen. Ik heb vier jaar lang keihard gewerkt.

Op mijn 25e ben ik afgestudeerd en ik wilde zo snel mogelijk aan het werk! Echt wat doen, écht wat betekenen! Ik heb vervolgens ruim 11 jaar lang in de jeugd/gehandicaptenzorg gewerkt. Het eerste jaar als ambulant begeleider en zorgcoördinator, vervolgens kon ik gelukkig snel als orthopedagoog / gedragswetenschapper aan het werk. Daar waar ik immers voor geleerd had!

Als we het hebben over ‘hoofd, hart & buik’, dan waren deze studie en functie een overkill aan ‘hoofd’. Pas in de laatste jaren ben ik de ontzettend waardevolle aanvulling van ‘hart & buik’ aan mijn werk gaan toevoegen.

Het ‘moeder worden’ heeft me met de neus op de feiten gedrukt. Je kunt niet alleen maar heel hard werken en doorgaan, doorgaan, doorgaan. Het werd tijd om mijn rol als moeder én als vrouw serieus te gaan nemen. Goed voor mezelf te gaan zorgen, mijn vrouwelijke kant de ruimte te gaan geven.

Mijn gezin(sgeluk) is het állerbelangrijkste! En als mama ben ik de spil van ons gezin, heeeel graag zelfs! Ik hoef niet te presteren en me te bewijzen. Ik moet (wil) “er zijn”, met mijn volle aandacht en liefde. Niet áltijd, want ik wil ook mijn eigen ding doen. Wél altijd als het nodig is en heel vaak om er gewoon heerlijk van te genieten.

Het ‘mama zijn’ heeft me zoveel gebracht aan persoonlijke groei, ongelooflijk!

Nog veel meer vertrouwen op mijn gevoel, mijn intuïtie een belangrijke rol geven, vanuit rust en vertrouwen afstemmen op onderliggende spanning en emoties: dit heeft me gebracht tot waar ik nu sta. Dit heeft me gebracht tot keuzes die echt bij míj passen. En vandaar uit is ‘Empower JOU’ ontstaan.

Toen ik afgelopen november afscheid nam van mijn baan in loondienst, haalde mijn leidinggevende mijn motto uit mijn sollicitatiebrief aan: “Haal niet alleen het best uit jezelf, maar ook uit de ander”. En gaf me vervolgens een prachtig compliment voor het feit dat ik me dat motto zelf niet meer kon herinneren: ik ben er ‘onbewust bekwaam’ in geworden. En zo voelt het ook: dit is wat ik te doen heb!

Het beste uit mezelf én anderen halen. Uit mezelf, mijn partner, mijn kinderen, mede-mama’s en natuurlijk mijn klanten.

Alles loopt zoals het moet lopen, daar ben ik van overtuigd. Als er echter 1 ding is wat ik vrouwen – eerder – zou willen meegeven, dan is het die kracht van persoonlijke ontwikkeling. De kracht van jezelf écht leren kennen, je pijn onder ogen durven zien, te helen, ontzettend van jezelf te gaan houden en zo ruimte te maken voor jouw diepste wensen en verlangens: Empower JOU!

& the rest will follow…

 

 

Ik help moeders om talentgericht te leven door Empowerment vanuit Intuïtie.

Zodat jij werk en gezin optimaal en moeiteloos kunt combineren. 


Empower de VROUW in JOU en word lid van de Me, Myself & Mama – Community 

Klik HIER om lid te worden. Ik zie je daar!