En dan heb ik het niet eens alleen over de opvoeding van onze (bijna) 3-jarige peuter. Al komt daar wel de meeste ‘dagelijkse inspiratie’ uit voort. Bijna helemaal beter, net niet topfit, maar echt niet ziek genoeg om op de bank te liggen. Dus gewoon naar het kinderdagverblijf. Maar wat leverde dat veel drama op vanmorgen! Vorige week bij oma thuis gebleven, nu weer schakelen. Met mijn verstand én gevoel weet ik dat het gewoon goed is, dat die dikke tranen met een paar minuten weer over zijn. Maar oooo wat doet mijn moederhart tóch écht pijn als je je kind krijsend en vastklampend ‘van je af moet laten plukken’….

Dan laat ik hier bij mijn cappuccino mijn eigen tranen ook maar even stromen. Het kan er maar uit zijn… En dan ga ik lekker knallen, mijn eigen ding doen. Egoïstisch? Die vraag schoot vanmorgen echt wel even door mijn hoofd toen er een peuter zich aan een haarlok vastklampte in een laatste poging mij over te halen om ‘m weer mee naar huis te nemen. Maar nee, dat is het niet. Dat weet, vind én voel ik.

Hij heeft het goed daar en ik heb na een ontzettend lang weekend met de kinderen alleen thuis ook zó mijn eigen tijd en ruimte nodig om weer op te laden! Zó belangrijk en zó fijn. Dus poeh, lieve mama’s, ik weet weer even heel goed waaróm het maken van mijn online programma voor zorgzame én ambitieuze moeders toch alweer zo ontzettend belangrijk is!

Zorgen, troosten, knuffelen waar mogelijk en nodig, zodat ze daarna, vol van goede zorg en liefde gewoon heerlijk even op een ánder plekje vermaakt en verzorgd en getroost kunnen worden! Amen.

Herkenbaar? Dan vind je mijn e-book vast ook fijn om te lezen. Vraag gratis mijn verhaal en 14 tips aan, 14 tips waarmee je meer ruimte maakt voor jóu waardoor je betere keuzes maakt voor jou én je gezin: www.puur-anne.nl/gratis-e-book

Want als jíj als mama lekker in je vel zit en het beste in jezelf naar boven weet te halen, dán kun je pas écht veel betekenen voor de mensen om je heen! En dát is dat lange termijn doel. Voor mij.

#moederschap #combineren #werken #mama #peuter #opvoeden #zorgen #troosten #knuffelen #kiezen #huilen #magook #liefde #ruimte #opladen #doorzetten #empowerment


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *