En hier in de Caribische zee vielen de kwartjes.
Ik stond vanmorgen in de golven en ik wist het!
Al dagen spookte de vraag: “Wat wil ik nou het allerliefste delen?” door mijn hoofd. Ik wil zo graag meer schrijven en vanmorgen werd helder waarom!

23 maart – Mijn laatste dag op Curaçao, 10 dagen was ik van huis zonder mijn kinderen. Mijn man opzoeken die hier aan het werk is.
Een vakantie vol ME-time en WE-time!

Een vakantie waarin ik hard werken heb afgewisseld met heel hard genieten.

Want wat gaat dat genieten éxtra makkelijk op zo’n eiland vol zon, strand, zee, vriendelijke mensen en een gemoedelijke sfeer.

Zónder de zorg voor twee kinderen, een huishouden en álles wat daar bij komt kijken!

Mijn dagen begonnen steeds nét voor zonsopgang.
Ik zette koffie, genoot de ene dag samen met mijn man van de zonsopkomst op de veranda, de andere dag alleen.

De ene dag bracht ik mijn man naar zijn werk zodat ik de auto had, andere dagen bleef ik expres met mijn laptop thuis om veel meters te maken. Heerlijk!

Wat heb ik genoten van even ‘wonen’ in een ander land. Ik hou zó van een nieuw land ontdekken!

Van zien wat de mensen er doen, hoe ze ‘zijn’. Ben dol op de supermarkten, wil vanalles weten over de natuur, cultuur en geschiedenis en sta altijd te trappelen om de lokale gerechten te proeven.

Het was ook een vakantie met veel bezinning. Er moesten wat innerlijke stukken afgerond worden.
Stukken die klaar zijn en die ik niet steeds meer wil herhalen. Stukken die me nog tegenhouden om écht vrij te zijn.

Dus die heb ik heerlijk in die Caribische zee van me afgespoeld!
Nadat ik de confrontatie ben aangegaan met datgene wat er diep van binnen nog zat. Ik heb de pijn gevoeld en ben er doorheen gegaan.

Ik merk namelijk al langer dat wegstoppen niet (meer) werkt. Waar ik eerder nog wel eens dacht ‘Laat maar, heb ik geen zin in!’, daar kán ik nu niet anders dan onderzoeken wat me zo dwars zit. En er wat mee doen. Ik wil niet meer dat het me in de weg zit.

Ik hoef het niet te vergeten, het zullen littekens van herinnering zijn. Die af en toe nog eens jeuken als het weer omslaat.
Littekens. Ze herinneren me aan de mooie, soms heel pijnlijke lessen. Ze maken mij wie IK ben. En ik ben uniek. Net als iedereen.

En we zouden allemaal onze unieke talenten en lessen met de wereld moeten delen. Ons niet schamen voor onze littekens. We hoeven niet alles zélf te doen en zélf te leren. Laten we gebruik maken van elkaar, we zijn hier niet voor niets ‘samen’.

En toen viel er een heel mooi kwartje vanmorgen, een heel waardevol kwartje. Een kwartje wat al een paar dagen aan het tollen was.
‘Het kwartje van de lessen’.

Ik ga delen over wereldwijs opvoeden.
Over liefdevol samenleven.
Over het zoeken van de raakvlakken en het vieren van de verschillen!

Na meer dan 18 jaar samenleven met een man uit een hele andere cultuur, na reizen door Australie, Azie, Zuid-Amerika, Afrika, Noord-Amerika en natuurlijk Europa weet ik 1 ding zeker: er zijn áltijd raakvlakken en áltijd verschillen! Precies zoals dat hier in ons dorp zo is 🙂
En daar van kunnen genieten begint bij jezelf. Hoe gaaf is dat?

Ik heb wat te vertellen. Heel veel te vertellen zelfs. En dat ga ik niet langer voor me houden. En ook niet alleen voor mijn kinderen 😉
Die zijn nu ook nog te jong om alles te begrijpen, maar ik wil ze meegeven wat ik weet. Op hun eigen tempo. Want ik weet dat het liefdevol kan. Dat ‘samen leven’.

Volg me via mijn website, nieuwsbrieven, facebook of instagram en lees welke waardevolle lessen ik geleerd heb, wat ik ‘weet’ en wat mijn drijfveren zijn.

Hoe ik ‘Me, Myself & Mama’ ben geworden.
Hoe ik raakvlakken zoek en verschillen vier! En hoe ik dit aan alle kinderen mee zou willen geven. Ik begin bij mezelf en die van mij. Begin jij bij jou? Wij zijn rolmodellen voor onze kinderen, laten we die rol niet onderschatten.

Uiteraard mogen en zullen ze ook hun eigen lessen leren en natuurlijk deel ik ook wat ze míj leren.
Want o wat is dat een prachtige wisselwerking. Wat is opvoeden mooi!

Wat ben ik #dankbaar dat ik mijn leven mag delen met deze twee prachtige jongens ❤☀️
Samen met een héle wereldwijze man.
Ik kan mijn geluk niet op ?

Wordt vervolgd….

Liefs, Anne

#wereldwijs #opvoeden #nieuwsgierig #cultuur #empowerment #raakvlakken #verschillen #liefde #liefdevol #jongens #moederschap #mama #memyselfmama #voorbeeld #empowerjou